In een rustige, warme omgeving met desgewenst muziek op de achtergrond wordt je met aromatische oliën afwisselend op zachte of stevige wijze gemasseerd. Als je de eerste keer komt voor een massage, worden eerst je wensen en/of klachten besproken. In overleg wordt een keuze voor het type massage en de tijdsduur bepaald. Een massage van een uur is het meest gebruikelijk, maar korter of langer kan natuurlijk ook. Vervolgens neem je plaats op de massagebank. De niet gemasseerde lichaamsdelen worden met handdoeken afgedekt.

Na enige tijd zul je merken dat je spieren meer ontspannen voelen. Vaak voelen ze warmer aan en pijn wordt minder of verdwijnt. Je voelt je helemaal tot rust komen. Na de massage blijf je nog even rustig liggen. Als afsluiting drink je een glas water. Dit helpt losgekomen afvalstoffen sneller af te voeren. Het is verstandig om de dag van de massage extra (lauw)water te drinken.

Goede redenen om je te laten masseren:

Ontspanning
Massage is ontspannend voor je lichaam en geest. Het is een weldaad voor gespannen en pijnlijke spieren. Ook bij klachten die met spanning te maken hebben of als je het heel erg druk hebt en je hoofd weer eens leeg mag zijn.

Verwijderen afvalstoffen
Door het activeren van de bloed- en lymfecirculatie zullen afvalstoffen je lichaam sneller verlaten. (als ondersteuning bij afvallen, reinigingskuren en cellulitisbehandeling)

Aandacht voor jezelf
Je hoeft niets te mankeren om je te laten masseren. Jezelf laten verwennen is ook een goede reden.

Ondersteuning bij veranderingen
Massage kan een goede ondersteuning zijn tijdens een therapeutisch of veranderingsproces (metamorfosemassage)

Aangeraakt worden
Warm en veilig aangeraakt worden is één van onze basisbehoeften. Als je nu of in het verleden te weinig of onveilig bent aangeraakt, kan massage je helpen weer vertrouwen te krijgen.