Guasha is een unieke, eeuwenoude Chinese therapie. Het is een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Gua betekent “schrapen” en “Sha” is het resultaat wat op de huid zichbaar wordt.

Bij de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. Er wordt oa. behandeld waar de pijn is,maar ook op reflexzones en meridianen. Meestal beginnen we met hoofd en rug. Op deze delen wordt vervolgens met een “Bao Yu”, een Chinese schraper van jade, stevig geschraapt, zonder dat dit (veel) pijn doet.

De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha) in de huid (niet op de huid) variërend van diep rood tot paars. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw en zelfs paars.

De behandelingen duren van een half uur tot een uur. Als je thuiskomt drink je veel water, want dat stroomt lekker door! Bij een normale conditie verdwijnen de rode plekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Je voelt je van binnenuit verfrist en energiek.

Guasha stimuleert het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies van organen, neemt blokkades en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burn-out. Verbetert indirect talloze verstoringen en klachten, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest…. Alles in één simpele behandeling!

Guasha kan bij heel veel verschillende klachten/ziekten worden toegepast. Zowel preventief als een methode om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een ziekte te verlichten.

• Alle pijnklachten
• Astma
• Verteringsstoornissen
• Stofwisselingsstoornissen
• Hoge bloeddruk
• Chronische Vermoeidheid
• Reumatische klachten
• Nek- en Schouderklachten
• Rugklachten
• RSI
• Hoofdpijnen en migraine
• Stress, Burn-out

Prijs Guasha behandeling

30 minuten € 37,50
45 minuten € 47,50
60 minuten € 70,00

Guasha: Gezichtsbehandeling

In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er dan ook uit de traditionele schraaptherapie een speciale ontspannende behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Deze uiterst zachte techniek heeft als doel om de energie-doorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in gezicht te verbeteren.

Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-productie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines.

Voordelen van een Guasha gezichtsbehandeling zijn o.a.: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke/gladde huid.

De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.

Bij het stimuleren van de acupressuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positieve invloed op de gezondheid.
Een gezichtsbehandeling d.m.v. Guasha is niet alleen geschikt als een ontspanning of als een schoonheidsbehandeling maar is ook werkzaam bij hoofdpijnen, oogklachten, gezichtsverlamming, chronische bijholte ontstekingen en andere hoofdklachten. Maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de gezichtshuid zoals bij mee-eters, puistjes en een onzuivere huid.

Bij een Guasha gezichtsbehandeling wordt gewerkt met schrapers vervaardigd uit buffelhoorn, afgewisseld met rollers van jade.

Prijs Guasha gezichtsbehandeling € 69,50
Ontspannende hoofd behandeling € 47,50